
مديرعامل شركت زغالسنگ پروده طبس با اشاره به توانمنديهاي اين معدن گفت: معدن پروده طبس بزرگترين معدن تمام مكانيزه زغالسنگ خاورميانه است.
مديرعامل شركت زغالسنگ پروده طبس با اشاره به توانمنديهاي اين معدن گفت: معدن پروده طبس بزرگترين معدن تمام مكانيزه زغالسنگ خاورميانه است.
رمضان كريتيثاني در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرستان طبس با اشاره به اينكه براي توليد هر تن فولاد در كارخانه ذوبآهن اصفهان حدود 0.8 تن كنسانتره زغالسنگ ككشو مورد نياز است، اظهار داشت: از زمان احداث كارخانه ذوبآهن اصفهان مطالعات گستردهاي در زمينه اكتشاف زغالسنگ ككشو در كشور آغاز شد كه در طبس نيز در سال 1356 عمليات اكتشاف معادن زغالسنگ آغاز و پس از انجام مطالعات اوليه در حوزه زغالدار با وسعت حدود 30 هزار كيلومتر مربع، مشخص شد كه منطقه پروده داراي ظرفيت بالايي از نظر كيفيت و كميت و جايگزيني زغال وارداتي است.
وي ادامه داد: عمليات اكتشاف در اين منطقه متمركز و تا سال 1369 ادامه يافت كه نتيجه 13 سال اكتشاف بر اساس استانداردهاي بينالمللي، حفر بيش از 240 هزار متر گمانه اكتشافي زغال و 48 هزار حفاري اكتشافي آب و تهيه گزارشات مختلف اكتشافي، شناسايي و محاسبه 1/1 ميليارد تن ذخيره زغالسنگ ككشو در اين منطقه بوده است.
كريتي افزود: مطالعات امكانپذيري در سال 69 صورت گرفت كه نتيجه آن احداث يك مجموعه معدني با روش تمام مكانيزه و توليد انبوه را ممكن تشخيص داد.
مديرعامل شركت زغالسنگ پروده طبس بيان داشت: طرح تجهيز معادن زغالسنگ طبس با هدف خودكفايي كشور در تامين كنسانتره زغالسنگ ككشو، رهايي كشور از وابستگي به واردات مواد اوليه، صرفهجويي ارزي و ايجاد اشتغال در منطقه محروم طبس از سال 1370 وارد مرحله اجرايي شده و در سال 1377 مناقصه بينالمللي جهت تجهيز معادن پروده يك برگزار شد كه در نهايت كنسرسيومي متشكل از شركتهاي ايرتيك و ايراسيكو به عنوان برنده مناقصه اعلام شدند.
وي گفت: عمليات تجهيز معدن و اجراي زيرساختهاي لازم طي سالهاي 80 تا 85 و در زمان دولت مردمي و خدمتگذار نهم انجام شد و در سال 1386 استخراج از نخستين كارگاه لانگوال به روش تمام مكانيزه در كشور آغاز شد.
كريتيثاني عنوان كرد: براي فرآوري زغال استخراجي، در جوار معدن، كارخانه زغالشويي با ظرفيت 300 تن در ساعت احداث شد كه اين كارخانه به سيستم كنترل اتوماتيك مجهز بوده و كليه مراحل به طور خودكار انجام ميشود كه در تاريخ 28 خردادماه 1387 به دست رياست جمهوري اسلامي ايران، دكتر احمدينژاد افتتاح و راهاندازي شد.
وي خاطرنشان كرد: تاكنون در منطقه معادن طبس عمليات اكتشافي و معدني گستردهاي صورت گرفته كه نتيجه آن كسب تجربه و دانش فني لازم توسط پرسنل از طريق آموزشهاي مختلف در داخل و خارج از كشور بوده است.
مديرعامل شركت زغالسنگ پروده طبس اظهار داشت: شركت زغالسنگ طبس به آخرين و پيشرفتهترين دستگاههاي نقشهبرداري روز دنيا مجهز است كه قادر است تمامي مراحل نقشهبرداري سطحي و عمقي از جمله مثلثبندي، شبكه ترازيابي و عمليات نقشهبرداري جهت تهيه نقشههاي مختلف زمينشناسي و معدني در مقياسهاي مختلف را انجام دهد.
وي افزود: همچنين تاكنون بيش از 204 هزار متر حفاري زغال و بيشتر از 48 هزار متر حفاري آب در منطقه انجام شده كه باعث كسب تجارب كمنظيري در اين زمينه شده است.
مديرعامل شركت زغالسنگ پروده طبس تاكيد كرد: همچنين وجود يك دستگاه حفاري ويرث در اين شركت كه از جمله پيشرفتهترين دستگاههاي روز دنيا در اين رابطه است، باعث شده كه بيشتر از 150 حلقه حفاري جهت اكتشاف آب در منطقه نيستان و اصفهك انجام شود كه نتيجه آن تامين آب جهت فعاليتهاي معادن است.
كريتي عنوان داشت: در كنار عمليات حفاري زغال، عمليات ژئوفيزيكي و چاه پيمايي نيز براي همه چاهها حداقل به پنج روش انجام ميشود كه اين آمار منحصر به فرد است.
وي ادامه داد: همچنين عمليات آزمايشگاهي براي تمام نمونههاي گرفته شده از حفاريها و تعيين پارامترهاي مختلف زغال و انجام آزمايشات فيزيكي و شيميايي آب و زغال در طول مدت اكتشاف معدن با استفاده از يك آزمايشگاه مجهز و منحصر بهفرد انجام ميشود.
مديرعامل شركت زغالسنگ پروده طبس گفت: براي اجراي فاز يك طرح تجهيز، فعاليتهاي زيربنايي مهمي اجرا شده است كه نتيجه آن كسب مهارت و تجربه در اين رابطه بوده است.
وي از جمله اين فعاليتها به احداث 75 كيلومتر راه آسفالته، احداث منبع آب 1100 و 3600 متر مكعبي در ابتدا و انتهاي مسير انتقال آب، اجراي پروژه آبرساني به طول 57 كيلومتر، اجراي سيستمهاي حفاظت كاتوديك و اتوماسيون خط لوله آب و نصب سلولهاي خورشيدي لازم و انجام پروژه برقرساني اشاره كرد.
كريتي همچنين در رابطه با جايگزيني قطعات خارجي به وسيله قطعات داخلي گفت: براي فعال كردن واحد كپيسازي در اين شركت تلاشهاي فراواني شده است كه خوشبختانه همگي به بار نشسته و امروز ما ميتوانيم بسياري از قطعاتي كه قبلا از خارج از ايران و با صرف هزينه ارزي زيادي وارد ميشد را خودمان در داخل ايران تهيه و توليد كنيم كه اين مسئله باعث صرفهجويي ارزي و بينيازي به كشورهاي بيگانه در زمينههاي مختلف صنعتي شده است.
وي در مورد واحد ايمني و حفاظت كاركنان اين معدن نيز بيان داشت: اين واحد در اين شركت مجهز به پيشرفتهترين تجهيزات روز دنيا جهت استفاده در شرايط مورد نياز است.
مديرعامل شركت زغالسنگ پروده طبس افزود: اين شركت در حال حاضر مشغول عمليات استانداردسازي تمامي فعاليتهاي خود و اخذ استاندارد لازم در رابطه با كليه مراحل انجام كار در عرصههاي توليد، كيفيت محصول، ايمني، بهداشت شغلي و محيط زيست است.
وي گفت: اين شركت در مدت حدود 30 سال فعاليت، تجارب ارزنده و گستردهاي را در زمينههاي مختلف كسب كرده كه از جمله آن انتقال دانش فني و تجهيزات مكانيزه روز دنيا است كه براي نخستين بار در ايران به انجام رسيده است.
كريتيثاني بيان داشت: در حال حاضر پرسنل متخصص اين شركت توانايي طراحي، اجرا و نظارت بر امور مختلف معدني مكانيزه زغالسنگ را دارا هستند و بدون نياز به كارشناسان خارجي با توكل به خداي بزرگ توانست قدمي هر چند كوچك در راه نيل به اهداف بلند مدت كشور و دولت خدمتگزار جمهوري اسلامي ايران برداريم.